donderdag 18 juli 2013

Vandaag energieneutraal in 2013

We zijn energieneutraal

Vandaag, 8 juli 2013, hebben we een mijlpaal voor dit jaar bereikt.Wij zijn ons elektriciteitsgebruik en -productie met onze panelen in detail vanaf begin april 2013 gaan meten (met de QBox mini van Qurrent). En vandaag, met de zon op de panelen, hebben we een mijlpaal bereikt: we hebben dit jaar evenveel stroom opgewekt als we hebben verbruikt. Of in andere woorden: in deze periode zijn we energieneutraal!

De grafiek van de QBox laat het duidelijk zien:
Duidelijk is te zien dat we in de maanden april en mei nog wat elektriciteit van het net nodig hadden, maar ook dat we in de maanden juni en juli zoveel stroom overgehouden (geproduceerd) hebben, dat dat ons verbruik van april en mei volledig compenseert.

We verbruiken veel minder stroom dan een gewoon huis(houden)

Onze QBox laat ook zien dat we veel minder stroom verbruiken dan een vergelijkbaar huishouden van 2 volwassen in een vrijstaand huis.

We maken meer stroom dan verwacht

Met onze webbox en webportal van zonnepanelen, kunnen we nauwkeurig bijhouden hoeveel stroom we produceren. Op basis van onze installatie hebben we in de webportal een jaarprognose gemaakt, die automatisch wordt vergeleken met de werkelijke stroomproductie.
Onze panelen zijn half maart 2013 aangesloten (die maand telt dus nog niet), in de maanden april en mei hebben we ongeveer conform prognose stroom gemaakt, maar in juni steken we er ruim boven uit, terwijl we dat ook verwachten voor juli, zeker als het zo zonnig blijft.

Laat de zon maar schijnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten