zondag 8 juli 2012

Het fundament is gelegd

Drukke weken achter de rug. Keuken, badkamer, verlichting, domotica, wijzigingen aan de opbouw, trap, installatie, andere kozijnen, enz. Leuk werk, maar het vergt veel van onze vrije tijd + nog wat extra. Nu waren we al van plan om niet met vakantie te gaan, maar dat komt nu goed uit: die vrijgekomen tijd kunnen we goed gebruiken voor ons nieuwe huis.
Fundering HuisTamminga
Wat deze week in ieder geval gereed gekomen is, met een kleine vertraging, de fundering. Afgelopen zaterdag zijn we gaan kijken naar het resultaat: wat lijkt dat klein! Totdat we bedenken dat de hele achterwand glas gaat worden. We proberen ons een voorstelling te maken hoe het er uit gaat zien, maar dat is lastig.

Dan maar even proefzitten


Tja wat moet je daar nu van zeggen. We kunnen in ieder geval melden dat we in de woonkamer hebben gezeten.

Sanitair

Een groot deel van de zondag hebben gebruikt om badkamerinrichtingen door te nemen. Op gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer, tig soorten baden, toiletpotten, spiegels, wastafels, spiegels met verlichting en meer. Volgende week nog maar weer een keer in een grote toonzaal gaan kijken.

Trap: dan maar anders

Ook de trap heeft de nodige hoofdbrekens gekost. Onze eerste opzet (losse treden uit een hele slanke muur) blijkt constructief niet mogelijk: houtskeletbouw heeft zijn grenzen. Een bezoek aan een trappentoonzaal brengt nieuwe idee├źn. We spreken dit door met Villa Nova Bouw. Enthousiast gaat Bert, technisch denkwonder, met ons idee aan de slag. En nemen we, op zijn voorspaak, nog een kijkje bij een trap in een huis dat ze gebouwd hebben in Deventer. We worden enthousiast van het resultaat: we komen er wel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten