dinsdag 19 juni 2012

Dan nu die palen de grond in!

"Doe die palen dan nu de grond maar in!" heeft Hermine in de afgelopen maanden regelmatig gezegd. Enig ongeduld kan ons niet ontzegd worden. Afgelopen week was het dan zover: de palen (19 stuks in totaal) zijn de grond in gegaan!

Om 7:00u waren wij op de kavel ter plaatse. En het afleveren van de 19 heipalen volgde kort daarna. Om 7:20u lagen de palen te wachten op de hei-installatie en de mannen die dat bedienen.

Maar dat liet nog even op zich wachten. Was de afspraak dat de heimannen er om 7:30u zouden zijn, daarvan was in de praktijk geen sprake. Ook de controleur die het "zakken" van de palen registreert, was er op tijd, maar de heimannen niet.
De nodige telefoontjes werden gepleegd."Het laat nog even op zich wachten, rond 8:00u zijn we er wel". Maar wat er ook kwam, geen heimannen. Om 8:30u: tja, we zijn om 5:30u opgestaan en koffie is zolangzamerhand welkom, maar waar haal je dat om half negen?
Advies: de AH is vlakbij, om 8:00u open en daar hebben ze een koffiecorner!
Uiteindelijk komt de heiploeg rond 9:30u en is het grote moment aangebroken: de eerste paal gaat erin! Als een scherp mes in zoete koek, 17,5m de grond in. Gelukkig zien we dat de laatste meter niet zo gemakkelijk meer gaat, ons huis komt op een stevig fundament. Ook de tweede paal wordt voortvarend de grond in geslagen. Dat gaat lekker!

Maar dan: het is 10:00u. En dat betekent? Koffiepauze!


Maar niet getreurd: We hebben stevige grond onder onze voeten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten