vrijdag 2 maart 2012

De keuze voor de aannemer is gemaakt!

Na lang wikken en wegen hebben we onze keuze voor de aannemer gemaakt: Villa Nova Bouw gaat ons drooomhuis in De Oude Mars in Zwolle bouwen.
We zijn niet over 1 nacht ijs gegaan: we hebben diverse gesprekken gevoerd, offertes vergeleken, referentiebezoeken afgelegd. Uiteindelijk heeft de combinatie van aanbieding en de plezierige contacten die we met Villa Nova Bouw hebben gehad, de doorslag gegeven.
Op 2 maart hebben we de aannemingsovereenkomst getekend en nu (zoals Hermine dat zo plastisch uitdrukt) kunnen de palen de grond in!

Ons energieneutrale huis wordt een ISOMAX passiefhuis: houtskeletbouw met optimale isolatie, kierdichtheid en binnenklimaat. Aangevuld met een warmte terugwinningssysteem, zonnecollectoren voor het maken van warm water en een ruime hoeveelheid zonnepanelen voor het genereren van elektriciteit. Dat is nog niet alles, we hebben nog meer praktisch toepasbare plannen om ons energieverbuik te beperken: meer daarover later.

Goed nieuws was er ook vanuit de Gemeente Zwolle: komende week wordt ons definitieve ontwerp besproken en kunnen we, bij goedkeuring, de bouwvergunning aanvragen.

2 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd. Nu breekt de spannende periode aan. Ga vooral kijken bij Loesing als ze het skelet vervaardigen. Dat is net een soort geboorte.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor de reactie. We gaan zeker kijken, dat zijn unieke momenten, Ook de kavel heeft steeds weer onze aandacht: over een jaar staat daar ons huis, nu is het nog een grasveld...

      Verwijderen