donderdag 29 december 2011

Gaat dit ontwerp goedgekeurd worden?

Vandaag Guido Nobbenhuis, onze architect, op bezoek gehad. Op basis van de opmerkingen van de welstandscommissie heeft hij het ontwerp van ons nieuwe huis aan de buitenzijde aangepast. Er is meer eenvoud in gekomen, eenvoud die het ontwerp volgens ons sterker maakt: geen tierelantijnen, strak, krachtig.
Voorgevel
Rechter zijgevel

Door het gebruik van hout in de loggia en het vele glas in de achtergevel met uitzicht op onze toekomstige tuin, wordt de achtergevel een prachtige blikvanger van binnen en van buiten.
Achtergevel
Rechter zijgevel

We zijn benieuwd of dit aangepaste schetsontwerp de goedkeuring van de welstandscommissie van De Oude Mars gaat krijgen. Maandag 2 januari, het nieuwe jaar, weten we meer!

maandag 26 december 2011

Eerste werkzaamheden voor de bouw

Eerste werkzaamheden? Hm.. dat is wel erg optimistisch. We hebben opdracht gegeven voor sondering van de grond: een meting van de samenstelling van de grond waarop ons huis moet komen. Ze gaan vaststellen welke funderingswerkzaamheden noodzakelijk zijn: van 'ga maar bouwen' tot 'heipalen van 30m nodig'. Het is er vast ergens tussenin.
Na de 3e week van januari 2012 weten we meer.

dinsdag 20 december 2011

Tweede toetsing welstandscommissie

Ondanks diverse veranderingen heeft de welstandscommissie het aangepaste schetsontwerp van onze nieuwe, energieneutrale woning, afgekeurd. Ongetwijfeld met juiste intenties, maar wel een kleine tegenslag voor de voortgang. Dus terug naar de tekentafel!
Volgende week een nieuwe brinastormsessie met Guido Nobbenhuis, onze architect.

dinsdag 6 december 2011

Eerste toetsing welstandscommissie

De eerste toetsing bij de welstandscommissie van de Oude Mars heeft een aantal opmerkingen opgeleverd waar we wat mee moeten doen. Deze opmerkingen hadden betrekking op het aangezicht van de voorgevel en op de door ons bedachte plaatmateriaal (Larix) op diverse plaatsen aan de buitenzijde.

Met onze architect Guide Nobbenhuis (O5bArchitecten) hebben we een aangepast ontwerp voor de voorgevel bedacht. Het vergroten van de luifel over de volle breedte heeft meer eenheid gebracht. Over anderhalve week gaat Guido naar het supervisieteam om het aangepast ontwerp toe te lichten. We zijn benieuwd!

Volgen via e-mail